Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΗΣΥΧΗ!!

Αυτο ειναι ενα μυνημα για ολους τους γονεις και ολους τους "μεγαλους":
Ακουτε συνεχεια στις ειδησεις, μαθαινετε απο συζητησεις και βλεπετε και μονοι σας στο δρομο την "καταντια" της νεολαιας. Και αναρωτιεστε συνεχεια, πως εχουν γινει ετσι τα παιδια, ενω εσεις ησασταν τα καλυτερα παιδια στα νιατα σας κλπ. Σας ερωτω λοιπον: Ποιος απο εσας κοιταξε λιγο πιο περα απ τη μυτη του? Ποιος απο εσας σκεφτηκε τα βαθυτερα αιτια αυτου του προβληματος, αντι να καθεται στη γωνιτσα του και να κανει κριτικη? Και ποιος απο εσας καταλαβε τελικα οτι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ φταιχτης ειναι αυτος που βλεπετε στον καθρεφτη-ΕΣΕΙΣ!!
Τα παιδια ειναι ο καθρεφτης του γονιου. Ενοχλουν, για παραδειγμα οι "ενδυματολογικες υπερβολες" των νεων κοριτσιων, αλλα υπαρχουν (πολλες...) μαμαδες που ξεπερνουν και την Τσιτσιολινα στο ντυσιμο! Τα κοριτσακια βαφονται και φτιαχνονται, ομως οι μαμαδες δεν καθονται ποτε μπροστα στον καθρεφτη (εδω γελαμε..). Η νεολαια αφηνιαζει στο τιμονι και οδηγει χωρις παιδεια, ενω κανενας γονιος δεν ετρεξε, δεν φωναξε και δεν εβρισε οδηγωντας,ε? Η νεολαια δεν ξεκολλαει απο τους υπολογιστες, τα βιντεοπαιχνιδια και το ιντερνετ, ενω οι γονεις φροντιζουν συνεχως να την απασχολουν δημιουργικα και να ασχολουνται σοβαρα μαζι της (κι εδω γελαμε..). Οι νεοι ειναι βιαιοι και επιθετικοι ενω οι γονεις ειναι υποδειγματα ηρεμιας και ευγενειας και δε λυνουν ποτε τις διαφορες τους μπροστα στο παιδι (εδω να δεις γελιο..) Οι νεοι διεκδικουν τα δικαιωματα τους στις καταληψεις και τους δρομους και οι γονεις τους βαφτιζουν εγκληματιες. Οι νεοι γινονται εμο, τρεντυ, πανκια, γκοθαδες, οπως και να το ονομασεις τελος παντων, μηπως και ασχοληθει καποιος μαζι τους και για να γινουν αποδεκτοι απο τους αλλους, την ιδια ωρα που οι γονεις θα μπορουσαν απλα οι ιδιοι να τους αποδεχθουν και να ασχοληθουν μαζι τους.
Θα μπορουσα να γραψω χιλιαδες σελιδες με παραδειγματα. Το βαθυτερο νοημα ομως ειναι το εξης: Η νεολαια μας αυτη τη στιγμη, γνωριζει υπολογιστες, ξενες γλωσσες, μαζευει τιτλους και πτυχια η ακομα παει σχολειο, ειναι πανεξυπνη, και εσεις τι κανετε γι αυτο?
"Φιλοδωρησατε" τη νεολαια μας με 700 ευρω το μηνα, μετακατοχικα συνδρομα, δικα σας κομπλεξ, το χειροτερο συστημα παιδειας στην Ευρωπη, τους χειροτερους δρομους και οδηγικη παιδεια του πλανητη, πνιγηκατε στα δικα σας υπαρξιακα, εργασιακα και κοινωνικα αγχη, κι αφησατε πισω, και πολλες φορες ξεχασατε το αυριο. Και το αυριο ειναι η νεολαια.
Γι αυτο, η καντε κατι γι αυτη, η ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΗΣΥΧΗ!!!

Ο pirate-νεολαιος

3 σχόλια:

  1. Πειρατή,

    με συγχωρείς, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε την άδεια σου.

    Θα βάλουμε αυτό το post στο Χαμομηλάκι.

    Είναι εξαιρετικό.
    Ευχαριστούμε που το έγραψες.

    Με εκτίμηση
    Το Χαμομηλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι είναι...........για την συμπεριφορά και την αξάληξη τών παιδιών μας.......είμαστε μόνο οι γονείς υπεύθυνοι........είναι η συνέχειά μας και έτσι όπως θα τα μεγαλώσουμε....έτσι θα πορευθούν και στην υπόλοιπη ζωή τους........

    ΑπάντησηΔιαγραφή