Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

3500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Επωφελουμενος την προσφορα της Superfast (50% εκπτωση) φορτωσα το corollaki με πραματα και καλη παρεα για το ταξιδι στην ευρωπη. Φυσικα ειχα παρει την πρασινη καρτα απο την ασφαλιστικη μου για να με καλυπτει και στο εξωτερικο.


ΜΕΡΑ 1
Λιωσιμο στο καραβι απο Πατρα για Ανκονα κανα 20ωρο. Χαρτακι, καφε, φαγητο, 2 ταινιες και πολυ ξαπλα!

ΜΕΡΑ 2
Αποβιβαση Ανκονα και εναρξη ταξιδιου εν μεσω πυκνης ομιχλης. Μετα απο 5 ωρες στην autostrada και 27 ευρω φτωχοτεροι απο τα διοδια φτανουμε στα συνορα με την Ελβετια στο Como. Εκει αφησαμε αλλα 28 ευρω για το biglietto (νομιζω ετσι λεγεται) το οποιο ειναι σαν σημα τελων κυκλογοριας,και με αυτο μπορεις να κινεισαι στους ελβετικους δρομους για ενα χρονο χωρις να ξαναπληρωσεις. Προχωρωντας στις Αλπεις και εχοντας πεσει η νυχτα, συναντουμε ακομα πιο πυκνη ομιχλη και δριμυτατο ψυχος το οποο συνοδευει τα χιονια που κανανε την εμφανιση τους απο τη Βορεια Ιταλια μολις. Μετα απο κανα δυωρο φτανουμε Λουκερνη και ξεκουραζομαστε στο ξενοδοχειο βλεποντας τον Τελευταιο Σαμουραι στα Γερμανικα!

ΜΕΡΑ 3
Πρωινο ξυπνημα και βολτα με τσουχτερο κρυο στην ομορφη και γραφικη Λουκερνη. Το σημα κατατεθεν της πολης ειναι μια ξυλινη γεφυρα οπως φαινεται και στη φωτο.
Βεβαια με το τσουχτερο κρυο και με τη μ@λ@κι% να πηγαινει συννεφο
ξαναμπαινουμε στο υπερ-corolla (του οποιου το παρμπριζ ειχε αποκτησει ηδη ρωγμη μισου μετρου απ το πολικο ψυχος....) και κατευθυνομαστε προς Βασιλεια και τα συνορα με Γερμανια. Μπαινοντας Γερμανια διαπιστωνουμε οτι η ομιχλη σιγα σιγα πεφτει,το τοπιο παραμενει χιονισμενο και οτι δεν πληρωνουμε διοδια!!
Μετα απο καποια χιλιομετρα, πηγαινοντας παραλληλα με τα Γαλλικα συνορα στριβουμε για καφεδακι στο Στρασβουργο. Σαν Ευρωπαιοι (πλεον) θα ηταν κριμα να μην πιουμε καφεδακι στην ¨πρωτευουσα¨ της Ευρωπαικης Ενωσης.
Στο Στρασβουργο, με το ασφυκτικα γεματο κεντρο, παμε βολτα στον τεραστιο καθεδρικο της πολης. Μετα το καφεδακι παιρνουμε το δρομο της συνεχειας με σκοπο να φτασουμε στο Μουνστερ της Γερμανιας. Βραδυ , λοιπον, με -14 βαθμους κελσιου φτανουμε στο Μουνστερ οπου μας περιμενει η ζεστη φωλια του φιλου ο οποιος ειναι εκει για Ερασμους. Υπνο γρηγορα!!

ΜΕΡΑ 4
Ξυπνημα, οχι και τοσο πρωινο, και με τη συνοδεια φραπεδουμπας απο Ελλαδα, ξεκιναμε για Αμστερνταμ. Συναντηση με αλλο ενα ζευγαρι εκει και βολτα στα γνωστα ¨κακοφημα¨ στεκια της πολης! Ομορφο, ιδιαιτερο οσο και πολυπολιτισμικο το Αμστερνταμ και αξιζει να φαμε ολη τη μερα μας εκει. Υπνος το βραδυ σε ενα τερααααααααααστιο youth hostel








ΜΕΡΑ 5
Μετα κοπων και βασανων, και μετα απο ηρωικες προσπαθειες της αιθεριας υπαρξης διπλα μου καταφερνω να σηκωθω για να παρω ααααλλη μια φορα τους δρομους με τα παιδια. Προορισμος αυτη τη φορα το Ροτερνταμ. Το Ροτερνταμ ισοπεδωθηκε στον Πολεμο και ανοικοδομηθηκε ως πειραματικη πολη. Δεν το πιστευα μεχρι να το αντικρυσω! Περιεργα οιοδομηματα, απιστευτες γεφυρες, χωροταξικα παιχνιδια. Και λιγος κοσμος...Νομιζες οτι εισαι στο παιχνιδι ενος τρελου επιστημονα ο οποιος εκανε πειραματα πανω σου. Αυτη την πολη δεν ηξερες αν τη λατρευεις η τη μισεις. Εντωμεταξυ, η ρωγμη του παρμπριζ ειχε φτασει αισιως το 1 μετρο!
Συνεχιζοντας το οδοιπορικο, παιρνουμε το δρομο για Κολωνια, εγκαταλειποντας την Ολλανδια. Φτανοντας Κολωνια βρισκουμε να παρκαρουμε ευκολα σχεδον στο κεντρο. Βολτιτσα στον καθεδρικο, στην (απιστευτα φτηνη) αγορα και καφεδακι σε καφετερια που επιτρεπεται το καπνισμα παρακαλω!!!Γυριζοντας στο αυτοκινητο αντικρυζουμε απορημενοι την κληση (μεσα σε ναυλον για να μη βρεχεται παρακαλω) για παρανομη σταθμευση. Εχοντας πληρωσει κανονικα το παρκομετρο, δεν ειδαμε τις πινακιδες οτι εκει ηταν χωρος σταθμευσης για αναπηρους...(αληθεια!!!)
Εκ νεου επανδρωση του ηρωικου corolla και επιστροφη Μουνστερ για μασαμπουκα!!


ΜΕΡΑ 6

Χαλαρη (επιτελους) μερα και βολτα στο γραφικο Μουνστερ-πρωτευουσα του ποδηλατου. Βολτα στα νεοκλασσικα κτιρια του Πανεπιστημιου, στη λαικη αγορα, στον καθεδρικο της πολης, στην παγωμενη λιμνη με τους χιλιαδες ανθρωπους πανω της και το καλυτερο: πατιναζ με 10 ευρω για 3 ωρες! Φυσικα, δεν ελειψαν οι απιστευτες σαβουρες , οι φιγουρες επαγγελματικου επιπεδου κλπ.

ΜΕΡΑ 7
Πρωινοτατο ξυπνημα και ταξιδι γυρισμου. Καλος καιρος, ελαχιστη ομιχλη και ανεκτο κρυο (-12...).
1280 χλμ με στασεις για βενζινη και μια για ξεμουδιασμα, και βραδυ φτανουμε Ριμινι (1 ωρα απο Ανκονα). Ψαχνοντας για ξενοδοχειο τρωμε 1,5 ωρα βλεποντας την παραλιακη αυτη πολη και τελικα βρισκουμε ξενοδοχειο με πρωινο.

ΜΕΡΑ 8
Και λεγοντας πρωινο εννοουμε ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ @ΡΧ!Δ&@, και αφου εχουμε φαει του σκασμου, επιστρεφουμε Ανκονα και βουρ στο πλοιο για Πατρα

Εντυπωσεις: οι καλυτερες, εμπειριες: μοναδικες, κουραση:αρκετη αλλα η επιστροφη στην Ελληνικη πραγματικοτητα...καπως μιζερη. Το ταξιδι το ονομασαμε ΤΟ ΕΠΟΣ.
Για περισσοτερες πληροφοριες επικοινωνηστε μαζι μου στο ladomenos@hotmail.com







8 σχόλια:

  1. Eπικό το ταξίδι σας όντως.. 8 απίστευτες μέρες μου φαίνονται. Τυχερεεεεεεεεε. Πάντα ταξίδια τέτοια.. Να περνάς καλά. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφα! Τα όμορφα συναισθήματα δικά σας, η ζήλεια μας δικιά μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΓΕΡΟΥΣ ΛΥΤΕΣ, Ε??? ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΚΟΠΕΛΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!! ΣΤΟ ΜΟΥΝΣΤΕΡ ΕΖΗΣΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΑ ΤΖΕΡΜΑΝ ΜΠΟΙΦΡΕΝΤ!!!ΧΑΧΑ! (ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΕΧΩ!)
    ΑΝΤΕ, ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!! ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ, ΕΤΣΙ Ε? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΑΚΙ,
    Β.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ,ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ,ΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ.ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ,ΑΛΛΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ.ΠΑΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ,ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΕΓΩ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KALA RE BAGASA PERASES APO DIPLA KAI DEN AKOUBISES;MONAXO LEME;KALA THN EPOMENI FORA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχα, καταπληκτική η φωτογραφία στη γέφυρα της Λουκέρνης!

    Καλά ταξίδια σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωραίο το ταξιδάκι, ήταν ότι έπρεπε...
    αλλά ρε bro, ολόκληρος μηχανικός (από σχολή!!)και δεν επισκεύασες μια ρωγμή με drill stop...??
    anyway, μάλλον ήσουν απασχολημένος με άλλα θεματα!
    καλά έκανες...!
    semper fi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή