Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

FACEBOOK- Κοινωνικοποιηση η Φακελωμα?

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αμερικανικά πανεπιστήμια έδειξε πως το facebook είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, μαζί με το σεξ και την μπίρα. Πρώτο είναι το ipod.

Το facebook είναι ο έκτος δημοφιλέστερος δικτυακός τόπος στο Internet. Χώρες με τους περισσότερους χρήστες: ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Αυστραλία, Τουρκία(...)

Αληθεια, διαβασατε ποτε τους ορους χρησης πριν πατησετε accept?

Αν οχι, σας παραθετω καποια "ζουμερα" αποσπασματα:

«Όταν χρησιμοποιείτε το facebook ίσως δημιουργήσετε το προσωπικό σας προφίλ, σχέσεις, ανταλλάξετε μηνύματα και κάνετε χρήση των εφαρμογών του διοχετεύοντας προσωπικές πληροφορίες σε διάφορα κανάλια. Εμείς συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες για να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες εφαρμογές».

«Όταν τροποποιείτε τις προσωπικές πληροφορίες που έχετε διαθέσει, το facebook κρατάει αντίγραφο των προηγούμενων πληροφοριών για ένα εύλογο χρονικό διάστημα».

«Δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα εκτεθούν σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Αντιλαμβάνεστε και αποδέχεστε ότι ακόμα και αν διαγράψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες, αυτές μπορεί να έχουν μείνει αποθηκευμένες σε σελίδες τρίτων».

«Χρησιμοποιώντας το facebook συμφωνείτε στη μεταφορά προσωπικών σας δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μπορεί να υποχρεωθούμε να διαθέσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία έπειτα από νομικές αιτήσεις ή δικαστικές αποφάσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη διανομή πληροφοριών σε τρίτες εταιρίες, δικηγόρους ή πράκτορες κυβερνητικών υπηρεσιών».

Αληθεια, προσπαθησατε ποτε να διαγραφειτε απο το facebook? Ποσο ευκολο ηταν?

Οπως ειναι φανερο, τα στοιχεια μας οχι απλα διανεμονται ελευθερα αλλα και τα δημογραφικα μας στοιχεια και οι προσωπικες μας προτιμησεις. Τα τεστ προσωπικοτητας, σεξουαλικων προτιμησεων, η ομαδα μας, οι αποψεις μας.Για να σε βρουνε οι αλλοι πρεπει να δωσεις τα πραγματικο σου ονομα η/και το mail σου.Εχοντας ανεβασει (εσυ η οι φιλοι σου) και καποιες φωτογραφιες μιλαμε για την απολυτη ταυτοπροσωπια!

Τα αισιοδοξα και επιβεβαιωμενα σεναρια λενε για χρηση αυτων των στοιχειων απο διαφημιστικες εταιριες. Αν το ψαξουμε λιγο παραπερα ποις ξερει που μπορει να οδηγηθουμε...

1 σχόλιο:

  1. Είναι γνωστό ότι το FACEBOOK το έχει αγοράσει η CIA. Οπότε τα σχόλια περιτεύουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή