Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ

Με τα δεδομενα των τελευταιων ημερων βλεπω στον οριζοντα ολο και πιο κοντα ενα, δυστυχως, μαυρο σεναριο...

Οι καλπες δε θα αργησουν να ερθουν. Με τη συμπραξη των εμετικων ΜΜΕ και (ισως) εξωτερικων παραγοντων, ο Ελληνικος λαος θα ¨τιμωρησει¨ τον Καραμανλη. Πως? Ψηφιζοντας Γιωργακη!!! Απο το χοντρο δηλαδη στο χαζο! Και η πλειονοτητα θα νιωθει και δικαιωμενη που τιμωρησε ετσι τη Δεξια. Τι αστειο και υποτιμητικο....Δεν τιμωρεις καποιον τιμωρωντας τον εαυτο σου. Λεει ο μεγαλος: ¨Το επιπεδο ενος λαου φαινεται απο αυτους που τον κυβερνουν¨ Αρα θα δειξουμε το επιπεδο μας ψηφιζοντας το Γιωργακη????

Βεβαια, δεν υπαρχει και αλλη λυση...η μηπως οχι? Στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη, η Αριστερα πρεπει να αδραξει την ευκαιρια. Ο κοσμος ειναι στους δρομους γιατι ειναι αδικημενος, αγανακτισμενος, φορτισμενος, κακοπληρωμενος. Ψαχνει διεξοδο, ψαχνει λυση. Απ τη μια ο δικομματισμος κι απ την αλλη??? ΤΟ ΧΑΟΣ! Αν δεις τα ψηφοδελτια στις εκλογες βλεπεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και απειρα ακομα με αστερακια και σφυροδρεπανα. Και λογικο ειναι να σκεφτει ο ψηφοφορος- πολιτης: ¨Μα καλα, στον ιδιο χωρο ανηκουν, και δε μπορουν να τα βρουν μεταξυ τους?¨. Πρεπει οι προοδευτικες αριστερες δυναμεις να κατσουν και να τα βρουν. Να λυσουν τα προβληματα που προκαλουν οι εμμονες, η φιλοσοφιο-λαγνεια και η εσωστρεφεια και να συσπειρωθουν. Αν δε λυσουν τα προβληματα τους δεν προκειται ο Ελληνας πολιτης να τους εμπιστευτει για να λυσει τα δικα του. Και παλι θα στραφει στο δικομματισμο. Αρα και παλι, ακομα και μετα απο αυτη την αναταραχη (καποιοι την ειπαν επανασταση) τιποτα δε θα εχει αλλαξει. Η χωρα χρειαζεται μια δυνατη και κοινη φωνη που να εκφραζει το λαο.Και ισως αυτη η φωνη να βρισκεται στην Αριστερα. Αν ομως δεν ενωθει, θα εχει χασει τη μεγαλυτερη ευκαιρια που της δοθηκε τα τελευταια χρονια.
Και θα ειναι πλεον αξια της μοιρας της.

5 σχόλια:

  1. Δεν συμφωνω... παραΣΥΜΦΩΝΩ
    ΞΥΠΝΑ Ελληνικε Λαε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αριστερα στην Ελλαδα ειναι αξια της μοιρας της εδω και πολλα χρονια. Δυο σχολια-ερωτηματα μονο: Ποια αριστερα θα δωσει απαντησεις και διεξοδους; Το ΚΚΕ που μοιαζει να εχει την ιδια ξυλινη γλωσσα ή το ΣΥΡΙΖΑ που δεν εχει κανει συγκεκριμενη προταση ακομα;

    2ον: Σε τετοιες περιπτωσεις ο λαος δινει τις λυσεις και τα κομματα ακολουθουν (αν μπορουν) οχι τι αντιστροφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι'αυτο το θεμα μιλουσα με τον αδερφο μου πριν μερικες μερες και δεν μπορω να σκεφτω μια λυση για να γινη αυτη η ενωση της αριστερας!!!Ακομα προσπαθω να βρω εστω μια δικια μου λυση...τι να πω.οπως λες ΝΑ Η ΕΥΚΕΡΙΑ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγνωμη για τα λαθακια γραφω γρηγορα και δεν τα βλεπω μετα..κακο ελατωμα(γινει,ευκαιρια)συγνωμη και παλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή